Lehti 2/2009

Kanttarelleja ja mozzarellaa puolukkakastikkeessa

Tarvitset:
Trangian
Veitsen
Lusikan

Sekä:
Kanttarelleja
1 mozzarella-juusto
1/2 dl puolukoita
4 rkl puolukkalikööriä
1 rkl hunajaa
suolaa
valkopippuria

Keitä puolukoita 1dl:ssä vettä kunnes puolukat hajoavat, noin 6-8 minuuttia (lisää tilkka vettä jos neste haihtuu liikaa) lisää joukkoon hunaja ja keitä vielä 2 minuuttia hiljaisella liekillä koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon likööri ja anna kiehua minuutin verran. Nosta pois tulelta ja jätä odottamaan. Kastike tulee jäädä juoksevaksi.

Pilko sienet isoiksi lohkoiksi ja paista nopeasti voissa, max 1 minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Leikkaa mozzarella siivuiksi. Kokoa annos kauniisti lautaselle ja nauti lämpimänä.

Petri Hautala
www.tuulenhuminaa.fi