Retkeily perheen, lasten, vanhempien kanssa

Ensimmäinen yö teltassa

Telttayö viisivuotiaan kanssa - kuinka se tehdään?!

Onnistuuko kummitäti hurauttamaan kummilapsen retkeilijäksi?

Yöpymispaikan valintaan vaikutti eniten lapsen äidin ukaasi, että hän ei minnekkään pöpelikköön lähde! Lapselle jäi valittavaksi joko talon takapiha tai sitten pohjanmaan mökin läheiset maastot. Mökillä oli enemmän puita ja suopursuja, järkeili poika, joten siis sinne.

Olin ajatellut että nukkuisimme louteessa, kunnes äiti ilmoitti, että majoitteessa on oltava kaikki seinät. Hyvä on. Kodan toin tullessani tuhannen kilometrin päästä, kun ajattelin että se olisi hyvä.

Ahtauduimme kaikki neljä (toinen kummeista tuli mukaan) Tiittalan vaelluskotaan kun noin puoli neljältä tuli Jussille liian outoa, liian ahdasta ja valokin loisti kodan savureiästä. Hetken nukuttiin kaulakkain kunnes me molemmat olimme hikikuumia ja sitten Jussi ja Jussin äiti siirtyivät sisälle mökkiin.

Jussia harmitti. Hän ilmoitti viisivuotiaan varmuudella että kyseinen yö oli ollut poikkeuksellisen pitkä. Lapseni on nukkunut taivasalla eka kerran alle vuoden ikäisenä, joten yllätyin.

Päätimme harjoitella parin viikon päästä lisää.

Uusi yritys Asikkalassa

Kun tulin Asikkalan mökille ja saatiin teltta pystyyn oli Jussi jo valmis menemään nukkumaan. Piti kuitenkin vielä saunoa, uida monta kertaa ja syödä päivällinen ja iltapala.

Viimein koitti "the hetki", menimme MSRrään eli telttaan kahden ja yritin kertoa juttuja mahdollisimman h-i-t-a-a-s-t-i ja Jussi jaksoi käkättää mun jutuille vain tunnin kunnes sammui.

Yö oli mielenkiintoinen. Kaveri pyöri teltassa kuin väkkärä. Lukemattoman kerran joko käänsin hänet oikeinpäin (tai kuitenkin makaamaan pituussuunnassa teltan mukaisesti), mutta hyvin nukuttiin. Hän heräsi klo 7.33 ja kysyi, että saako herätä. Katoin ajan ja sanoin, että on yö joten nukutaan vielä. Reilun puoli tuntia hän vielä jaksoi ja sitten kävi julistamassa mökissä vanhemmilleen, että

MINÄ NUKUIN TELTASSA KOKO YÖN!!!

Yhteenveto:

- olisin voinut laittaa kotaan sadehupun, jos olisin muistanut, että lapsi on herkkä valolle.

- ensimmäisenä yönä olin laittanut lapselle turhan lämpimän pussiin. Yllätyin kun hän halusi olla pussin sisällä eikä suostunut pitämään pussia peittona, kuten olin ajatellut (retkeilijät kuulemma nukkuvat pussissa)

- vaelluskodassa oli liian ahdasta kun meitä oli siellä neljä, hän ei päässyt pyörimään.

+ Loppu hyvin kaikki hyvin, hän oli hyvin onnellinen.

+ Hän haluaa ihan kaikki retkeilykamat sillä hänestä tulee retkeilijä!