Näkkileipä siemenistä
- Tietoja
- Kategoria: Eväitä
- Julkaistu: 20.05.2014 19:28
- Kirjoittanut Piritta Kantojärvi
Tämä leipä tehdään valmiiksi kotona. Kuivattu leipä säilyy hyvänä pitkään. Retkellä leipä pysyy ehjänä mukana muovirasiassa. Mainio taukoeväs niin kesällä kuin talvella!
Ainekset yhteen pellilliseen
1 dl pellavan siemeniä
1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl kurpitsan siemeniä
1 dl seesamin siemeniä
2 dl maissitärkkelystä (Maizena)
2,5 dl vettä
0,5 dl oliivi-/rypsiöljyä
sormisuolaa
Valmistus ennakkoon
Kiehauta vesi, ja sekoita siihen öljy.
Sekoita Maizena siementen joukkoon.
Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin.
Levitä massa leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaisesti ohueksi kerrokseksi nuolijalla tai puukaulimella.
Ripottele sormisuolaa päälle.
Paista uunissa 150 C yksi tunti.
Kuivaa leipää yksi vuorokausi pöydällä tai jäähtyvässä uunissa.
Piritta Kantojärvi