Kokemus aurinkolaturista hiihtovaelluksella

Tarvittiin mukana kulkeva, pieni aurinkolaturi puhelimen käyttöä varten. Kysyttiin suosituksia ja kokemuksia Facebookin Tulilla-retkeilypalstalla. Saatiin suosituksia erilaisista virtapankeista aurinkopanelilla ja ilman, ja muutama suositus aurinkopaneleista, joista Anker® 14W Dual-Port Solar Charger with PowerIQ™ Technology tuli valituksi liian monien tuntien surffailun ja vertailun jälkeen. Valintaan vaikutti oletettu tarve, tehokkuus, koko, kaksi usb-liitäntää ja hinta. Laitteen luvattiin optimoida latausteho ladattavan laitteen mukaan.


Aurinkolaturi vaikutti laadukkaalta. Sen mitat ovat 280 x 175 x 25mm ja se painaa 790 grammaa eli se on hyvä ahkio- tai melontareissuille. Laturissa on neljä panelia ja tasku puhelimelle latauksen ajaksi. Nailonkangas on kestävää, tarranauhat napakoita, purjerenkaat kestävän oloisia. Laite ei ole vedenkestävä.Meillä oli koereissulla mukana kaksi puhelinta, Sonyn Xperia ja Iphone 6. Latasimme puhelimia pikkupakkasella ahkion päällä hiihdellessä ja solumuovin päällä hangella leirissä. Molemmat puhelimet mahtuivat lataustaskuun ja aurinkopaneli oli helppo kiinnittää ahkion kuormakuminauhojen alle.

Jopa Iphone latautui muutaman asteen pakkasessa täyteen puolipilvisessä säässä. Kieltämättä se oli iloinen yllätys. Latausteho on tietenkin suurempi auringossa. Aurinkopanelit pääsevät mukaan vielä monille reissuille.

Maria Haakana ja Marita Vokkolainen