Eväitä

Avokado-suklaamousse

Tämä on paras jälkiruoka mitä olen koskaan saanut vaelluksella:

Kahdelle tarvitaan
1 kypsä avokado
1 mielellään kypsä banaani
vajaa 1/2 desiä raakakaakaojauhetta
loraus hunajaa, siis maun mukaan
puristus sitruunaa
mahdollisesti halutessa pieni ripaus suolaa.

Jos haluaa vaihtelua voi tietysti joskus lisätä hieman vaniljaa tangosta tai pikakahvijauhetta.

Halkaise avokado ja paloitele se kuoressaan. Kuori ja paloittele banaani kulhoon, lisää avokadon palat ja muut ainekset. Muussaa ja sekoita kunnes saat aikaiseksi tasaisen massan. Tarkista maku, anna kylmetä hetki – nauti!

Vihje: pieni kylmälaukku muuttuu talvella lämpölaukuksi, missä hedelmiä voidaan säilyttää. Toisaalta hedelmien jäätyminen ei haitaa eikä olennaisessti muuta niiden makua.

Tämä ei ole vain terveellistä, tämä on myös hyvää! Lisäksi jälkiruoka on maidoton ja gluteeniton. Voidaan valmistaa myös kotona.

Kokki ja toteutus Marita Vokkolainen Kuoppilasjärven kämpällä

Kirjasi ja kuvasi Maria Haakana