Etusivu

Siemennäkkäri

Helppo, nopea, maukas ja terveellinen näkkäri. Täydellinen retkille; tästä saa hyvää energiaa, niin jaksaa.

2 pellillistä siemennäkkäriä – gluteeniton vaihtoehto

200 g auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
2 dl kurpitsansiemeniä
2 rkl fiberhusk eli jauhettua psylliuminsiemenkuorta
2 rkl mantelijauhoa
1 tl suolaa
5 dl vettä
1/2 dl unikonsiemeniä
suolahiutaleita eli sormisuolaa

(halutessa leipämausteita maun mukaan)

Laita kiertoilmauuni päälle, 160 astetta.
Sekoita kaikki muut ainekset paitsi unikonsiemenet ja sormisuola kulhossa.
Laita leivinpaperit kahden leivinpellin päälle, levitä taikina ohuesti leivinpaperien päälle.
Anna taikinan levätä 5–10 minuuttia.
Ripottele päälle unikonsiemeniä ja hieman merisuolaa.
Paista näkkileipiä uunissa noin 70 minuuttia.

Anna kuivua rauhassa, sitten irrota leivinpaperi varovasti. Pidä kuivana.

Pellavansiemenet ja fiberhusk pitävät leivän kasassa. Jos et pidä joistain siemenistä voit vaihtaa ne sellaisiin siemeniin joista pidät.

 

Nuolija on hyvä apuväline. Tässä vaiheessa taikina vaikuttaa epäilyttävän löysältä.

 

Taikina on levitetty pellille ja sen päälle on ripoteltu unikonsiemenet.

Valmista herkkua voitta.

ja voilla. Hyvä pakata pakasterasiaan niin pysyy ehjänä retkillä. Muruset ovat hyviä keittojen ja patojen päällä.

 Näkkäriä kannattaa murtaa, ei leikata puukolla.