Lyhyet jutut, vinkit, linkit

Talvi maalaa maisemaa

Vuosikausia olen jo seurannut lumen tuloa tänne Pohjois-Karjalan vaaramaisemiin! Olen asunut nyt 10 vuotta Ilomantsissa ja eivät ole vuodet veljiä eikä sisaria keskenään! Nyt tänä vuonna lumi tuli jokseenkin odotettuun aikaan ja toivottavasti eivät lämpenevät päivät vie niitä mennessään! Jos näitä vuosia muistelen niin vuonna 2005 tuli 27.11.2005 lunta, joka ei pysynyt, pysyvä lumi tuli vasta 5.12.2005.

2006 vuonna tuli 22.10. lunta, joka suli pois. Sitten tuli uudelleen 8.11. ja taas lumi suli vesisateeseen 26. marraskuuta, joten 10.12. ei lumesta tietoakaan. Joulu vietettiin ilman lunta. Siirryttiin vuoteen 2007 ja lumi tuli pysyvästi vasta 15.1.2007. Melkein kaksi viikkoa olimme kuin kesällä, nurmikot viheriöi! Näitä vaihtelevia talvia on sitten riittänyt! Nyt täällä on kaunista, lumi on muuttanut maisemaa! Olen ottanut maisemakuvia itselleni dokumentiksi, mukava on seurata jälkeenpäin valokuvien myötä tätä luonnon kiertokulkua! Hyvää Joulunaikaa kaikille lukijoille!
 

Tuula Nevalainen

 

 
 

Eräkirjan julkkarit keskellä kaupunkia

Oletko kiinnostunut hyvästä ruoasta ja retkeilystä? Tule mukaan juhlistamaan Piritta Kantojärven uutta kirjaa "Viiden tähden vaellus – parhaat vinkit ja ruoat eräretkelle"!

Tarjolla juhlajuomaa ja maistiaisia kirjan resepteistä – erähenkisiä suupaloja keskellä kaupunkia!

Aika: perjantaina 6.6.2014 klo 16–18
Paikka: Tokoinranta Hakaniemessä Ympyrätalon ja cafe Pirittan välissä

Ei säävarausta, ei nuotiota. Huonolla säällä kirjat, kuplivat ja sitkeimmät juhlavieraat ahtautuvat (pieneen) telttaan.

Tervetuloa!

Tietoa Piritta Kantojärven Viiden tähden vaellus -kirjasta

http://www.tammi.fi/kirjat/-/product/no/9789513176839

Mari Boine Ijahis Idjaan elokuussa

Alkuperäiskansojen musiikkitapahtuma Ijahis Idja järjestetään yhdettätoista kertaa 15–17.8.2014 Inarissa. Tämän vuotinen teema on “Jávrebiekkat” eli järven tuulet. Tapahtumassa nostetaan esiin pienet saamelaisvähemmistöt eli koltta- ja inarinsaamelaiset sekä heidän musiikki- ja tanssiperinteensä, kuten kolttakatrilli, livđe ja leu´dd. Ijahis Idjan tämänvuotinen pääesiintyjä on ihastuttava, nykyajan shamaani Mari Boine!

http://www.ijahisidja.fi/

http://www.mariboine.no/