Lyhyet jutut, vinkit, linkit

Valkosipuli

Valkosipuli on monelle kauhistus, mutta niin ovat repulle änkeytyvät hiiretkin. Aloin joskus käyttämään muonaosaston pohjalla kuorittua valkosipulin kynttä, kun kuulin yhdeltä vanhalta virtuoosilta, että jyrsijät eivät pidä sen tuoksusta. Puree kuulemma maamyyriinkin, ja vampyyreihin.

En tiedä onko se vaikuttanut, mutta jyrsijöiden vierailua en ole havainnut sen jälkeen vaikka olen kämpissäkin yöpynyt. Onko se sattumaa, sitä en tiedä, mutta ei se yksi kynsi siellä mitään painakaan.

Saattaa toimia kettujenkin kanssa.

Joten riittävän laajan aineiston saamiseksi, olisi kiva tehdä laaja empiirinen tutkimus aiheesta.

Joten kaikki kokeilemaan

Matti

Bussipassi - mukavaa, helppoa ja edullista

Suosittelemme lämpimästi bussipassin käyttöä vaikkapa Lapin reissulle. Matka taittuu helposti, turvallisesti ja ympäristöystävällisesti rupatellen, maisemia katsellen, torkkuen tai vaikkapa paikalliseen elämään tutustuen. Varsinkin lyhyille reissuille se on todella edullinen.

Bussipassi on matkakortille ladattava lippu. Bussipassi aktivoituu lataushetkellä, joten voimassaoloaika on tarkalleen ottaen myyntipäivä sekä sitä seuraavat seitsemän tai neljätoista päivää ja voit matkustaa rajattomasti koko maassa kaikilla bussivuoroilla. 

Seitsemän päivää voimassaoleva passi maksaa 149 euroa ja neljätoista päivää voimassaolevan passin hinta on 249 euroa.  Hinta sisältää myös matkakortista perittävän korttimaksun 6,50 euroa. Seuraavalla käyttökerralla bussipassi onkin sitten sen verran edullisempi.

Bussipassia myyvät kaikki Matkahuollon toimipaikat sekä matkakortteja myyvät Matkahuollon asiamiestoimipaikat. Bussipassi on myynnissä ympäri vuoden.