Hyvä on hiihtäjän hiihdellä... etenkin kun apuna on reipas veturi. Pieni elävä kuvatodiste Pöyrisjärven erämaasta, keväisiltä kantohangilta. Mukana lapinporokoirat Lumo, Liekki, Savu ja Roihu.
Exped Venus III teltan pystytys ja kahvin keittoa Trangian monipolttoainekeittimellä, polttoaineena valopetrooli eli lamppyöljy ja esilämmitysaineena käytettiin sinolia.
Talvi tulee Tiilikkajärven kansallispuistoon -videossa esitellään talven tuloa Tiilikkaan sekä kansallispuiston näkymiä.
Tiilikkajärven kansallispuisto sijaitsee Rautavaaran ja Sotkamon kuntien alueella Pohjois-Savossa ja Kainuussa. Vuonna 1982 perustettu kansallispuisto on pinta-alaltaan 34 km.
Tiilikkajärven alueella metsä- ja suotyypeille ominaiset eteläiset piirteet vaihtuvat pohjoisiin. Puiston tarkoituksena on suojella erityistä erämaista järvi-, joki-, suo- ja harjuluontoa. Kulttuurihistoriallisestikin mielenkiintoisessa kansallispuistossa syntyi Suomen sodassa vuosina 1808 – 1809 sissipäällikkönä toiminut Olli Tiainen. Tiilikkajärvi liittyy lisäksi Pitkään vihaan ja Täyssinän rauhaan. Rauha solmittiin vuonna 1595. Tiilikkajärven rajakivessä näkyvät yhä kruunu, joka symbolisoi Ruotsin valtakuntaa ja ortodoksiristi Venäjän symbolina.
Pöyrisjärven erämaa oli syksyn vaelluskohteenamme. Suuntasimme neljäs lokakuuta sunnuntaina Enontekiön Näkkälään, josta läksimme reissuun. Syksyinen luonto tarjosi yllätyksiä: järvet ja lammet olivat jäässä Pöyrisjärveä lukuunottamatta. Jäiset jängät olivat helppokulkuisia. Maisemassa oli alkutalven tuntua, vain lumi puuttui. Loppumatkasta myrsky toi kinokset tullessaan. Hyisin kokemus oli jäisen Pöyrisjoen yli kahlaaminen joka sujui kuitenkin ongelmitta. Matkan aikana me, Jouni ja Teuvo, emme nähneet muita ihmisiä.