Kuivaliha

Tarvitset kuivurin tai uunin sekä raakaa lihaa. Itse käytin lampaan ulkofilettä.

Leikkaa fileestä noin 5 mm paksuisia siivuja. Laita siivutetut lihat suolalla maustettuun veteen ja siirrä jääkaappiin yöksi. Voit marinoida lihat myös erilaisilla marinadeilla. Nosta lihat seuraavana päivänä vedestä ja kuivaa pyyheliinalla. Pujota lihat varrastikkuihin roikkumaan (yhteen tikkuun mahtuu useampi liha). Aseta tikut uunin ritilälle siten, että lihat roikkuvat vapaasti varrastikuista ritilöiden väleistä. Säädä uuni 50 asteeseen ja anna lihojen kuivua ruskeaksi noin 4-5 tuntia. Jos sinulla ei ole kiertoilmauunia, jätä uunin luukku hieman auki.

Petri Hautala
www.tuulenhuminaa.fi
www.salakaadotseis.fi