Neljä retkeä läpi Suomen, Erkki Lampen

Viime aikoina ystävättäreni ovat iltaisin kertoneet menevänsä Erkin kanssa sänkyyn. Ja minunkin täytyy tunnustaa Erkin kanssa yömyöhään viihtyneeni. Mistä ihmeestä on kysymys?

En pysty varsinaista kirja-arvostelua kirjoittamaan. Olen elänyt myötä varsinkin sen hiihtoreissun netistä lukien silloin kun se tapahtui ja monesti sen jälkeen. Itkin onnesta kun hän pääsi Nuorgamiin. Huomasin heti, että kirjassa ei lukenutkaan esim. "sillä tämä on Nuorgam" kuten nettiblogissa kun ahkio karkasi viimein Nuorgamissa sulaan. Siinäpä sitten roikut tuttuuden ja uusien asoiden välimailla.

Pitääpä ehkä lukea kirja kolmannen kerran.

Mutta kustantaja on osannut sen tiivistää: "Erkki Lampén teki neljä retkeä Suomen päästä päähän lihasvoimin: kävellen, pyöräillen, hiihtäen ja meloen. Siinä oli aikaa pohtia elämän peruskysymyksiä."Neljäkymmentä vuotta täytettyäni en ollut löytänyt rakkautta enkä Jumalaa, minulla ei ollut perhettä, ja kirjava ammatillinen urani koostui katkelmista, jotka eivät vastanneet kysymykseen, mikä minusta tulee isona. Eräällä kävelyretkellä minulle valkeni, että haluan kävellä Helsingistä Jäämerelle." Kirja rakentuu päiväkirjamerkinnöille olematta silti pelkkiä arkisia muistiinpanoja. Erkki Lampén havainnoi ympäristöään tarkasti, piirtää monipuolista Suomi-kuvaa ja kommentoi terävästi maailman ilmiöitä - välillä hauskasti ja herkullista itseironiaa viljellen. Kirja on samalla kertaa antoisa retkiselostus ja keski-ikäisen miehen oman sielunelämän syväkartoitus."

Tekijät: Lampen Erkki

ISBN: 978-951-31-4988-8

Kustantaja: TAMMI KUSTANNUSOSAKEYHTIÖ
Painosvuosi: 2009

Kuva Marita Vokkolainen